gravity-poster.jpg

  Hol is kezdjem? első találkozás : a the conjuring vetitése előtt kaptam meg ezt a trélert nagyban,bevallom igen étvágygerjesztően sikerült összevágni. a drámai zárókép a szokásos : minmál tipográfiával kiirt egyszavas cim,a hangulat csak akkor halt meg mikor mögöttem az arab tanulók félrenyelték a kokakólájukat és telibe nyeritettek. Bevallom kellett egy perc mire leesett mi volt a humor tárgya : a magyar kiejtés. 5percig emlegették még kuncogva hogy "gravitációóóó". ok csá .
  Ez után a kis ismerkedő után beköltözött a bogár a fülembe hogy na lehet megérné ezt moziban nézni. Full izgalmas,és bennevan az az extra faktor amit az űr titokzatos thriller teli levegője hordoz. 
  A héten nekiugrottam,nagy reményeket fűzve a háromDÉ élményhez. Majdnem tele is volt a terem,szóval ismét kudos a marketingeseknek. Most nem az a célom hogy pontról pontra leirjam mi történik,mint valami idióta,ez csak egy személyes vélemény lesz inkább.amúgysincs papirom kritikus végzettségről (egyébként minek kell az?)
  A film in medias res erejével startol egyből.(hüvelykujj a gimis irodalomóráknak)  A látvány abszolút csodálatos,mindenki nyáladzik a széles DDDtől,tényleg jó ötlet volt a technika ennél a filmnél. 
Nos pár akcijaú jelenet után az érdeklődés mondhatni 9,81 m/s erővel kezdett zuhanni. A szószerinti űrt Zsorzs és Szandra smalltalkjaival töltögették ki,ami már néha olyan abszurd és felesleges hogy el kellett gondolkoznom vajon Clooney lehet hogy a kapszuláskávé reklámforgatásból keveredett ide véletlen? egyszóval úgy döntöttek hogy a feszültséget a rendkivül szellemes és egyben sármos férfiszereplő jelenlétével próbálják oldani.

20131003_gravity_featurettethehumanexperience.jpg
  Már már megszokottá válnak az akció jelenetek,ahol hiába parázunk mostmár,úgyis tudjuk hogy valahol mindig éppen megmenekül az illető. Eközben fájdalmas sóhajtozások töltik meg a termet. 

  Muszájjjj lesz kitérnem egy jelenetre ami engem különösen irritál,csak mert alapvetően van bennem egy művészfilmvonal-rezisztencia...talán. az előzmény lényegtelen,a kép a következő : Bullock szenvedve bejut egy állomásra ahol megszadul a szkafanderétől majd elpilled,mindezt úgy,hogy közben a gravitációtól mentes térben éppen úgy lebeg hogy magzat alakot vesz fel,és a különböző vezetékek meg éppen accidentally úgy lebegnek,mintha köldökzsinórja lenne. namost EZT MINEK? ezen kéne könnyeznem? de miköze ennek bármihez is? -itt már ásitottak is,állitom. Ime a jelenet,szó bjutiful,szó művészi,aahh.
video-undefined-1BA51708000005DC-288_636x358.jpg

  Hangsúlyozom itt MÉG volt remény. a hátralevő jeleneteket már nem is tárgyalnám,csak a záróképet,amikor imádkozol hogy "ne most,ne most,ne most..... ha most lesz vége akkor ez egy szar" ÉS LÁM,pont itt lett vége :))) ember... inkább megnézek egy dokumentumfilmet bármelyik űrutazásról,még a rohadt Curiosity-t is elnézném 90percen keresztül ahogy halad 5 centit a Marson,az is jobban érdekelne.

  Sosem jelentettem még ki ilyet,de azonkivül hogy ne nézzétek meg,azt tudom még hozzáfűzni : Ha mégis meg akarjátok,csakis moziban éri meg,hiszen a 3D látvány tényleg jól működik ebben a projektben.

utóirat: IMDB 8.6!!! Really??

....really???

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbmegijedni.blog.hu/api/trackback/id/tr235601375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása